31 d’agost del 2016

Un lligam entre les històries de Robots i l'Imperi Galàctic


Títol: Robots e imperio
Autor: Isaac Asimov
Saga: Robots - 4
Pàgines: 512
Puntuació:  ☺☺☺☺

Arribem a l'últim llibre de la sèrie de Robots de l'Asimov, el que fa de pont entre els Robots i la Fundació.

Em feia una mica de pena agafar-lo perquè ja sabia que era l'últim, i també em feia una mica de por, perquè sabia que no hi hauria l'Elijah. Però les dues coses s'han resolt bé: sí que és l'últim, però m'ha deixat una sensació de voler tornar a rellegir la Fundació (sí, tota, fins i tot els últims llibres!!!) Crec que podria planejar, per d'aquí a uns anys, una relectura de les històries de la Susan Calvin, seguida de la sèrie de Robots, per continuar amb tota la Fundació (des de la preqüela fins a Fundació i Terra). Però primer he de llegir la Trilogia de l'Imperi Galàctic, que encara no he llegit mai... Així que queda aquesta apuntada, i després ja anirem per la relectura de tot! I pel que fa a l'Elijah, no participa en la història, però tenim trossos del que li va passar a través de la memòria de la Gladia, en Daneel i en Giskard.

El llibre no segueix el mateix patró que els tres anteriors (un assassinat, i l'Elijah que va a resoldre'l). El fil conductor és l'aparició d'un descendent de l'Elijah, que ve a buscar la Gladia perquè l'acompanyi a Solaria. Pel que sembla, els habitants han deixat el planeta, però dues naus dels colonitzadors han estat destruïdes.

Gràcies a això descobrim com els habitants de la Terra han anat colonitzant altres móns en el temps que ha passat des de les tres primeres històries de robots. Descobrim també que hi ha més robots en forma humana a part d'en Daneel. I descobrim que a Aurora hi ha un parell de persones que tenen un pla per destruir la Terra.

El millor del llibre és, sense cap mena de dubte, les converses entre en Daneel i en Giskard, i el seu "descobriment" de la llei Zero de la robòtica: Un robot no pot fer mal a la Humanitat o, per inacció, permetre que la Humanitat prengui cap mal, que després serà important a tota la saga de la Fundació.

Tot i que hi ha un moment, quan una nau d'Aurora demana que li entreguin en Giskard, que el descendent de l'Elijah troba la única sortida possible... que és una altra de les genialitats de l'Asimov.

El llibre explica de quina manera la Terra es va tornar reactiva, però deixa pendent el tema de Solaria, que no es resol fins a Fundació i Terra (o era els Límits de la Fundació?)

En resum: un llibre imprescindible per saber d'on ve en Daneel-Eto Demerzel, i com va començar l'Imperi Galàctic.

Mini-repte d'agost: actualització 3 (de 3)


 Volia acabar 6 llibres aquest mes d'agost, i hem arribat a dia 31 i n'he acabat... 3. De fet, no he acabat Robots e imperio fins avui mateix. Per tant, el mini-repte ha quedat bastant lluny de les expectatives inicials.

 Malgrat tot estic contenta, perquè en aquestes 2/3 parts d'any que han passat porto 22 llibres llegits. Si seguís amb aquest ritme, acabaria amb 33 llibres acabats, que és molt més que els anys anteriors. I, d'altra banda, he llegit més de 1000 pàgines més aquest any en 8 mesos que l'any passat en tot l'any! De fet, supero el nombre de pàgines llegides dels 3 últims anys!

 Així que no he assolit el repte, però crec que puc estar contenta.

22 d’agost del 2016

La presentació de les germanes March



Títol: Little women
Autor: Louisa May Alcott
Saga: Little women - 1
Pàgines: 232
Puntuació:  ☺☺☺☺

(Aquest llibre forma part d'un propòsit que em vaig fer: llegir cada dia una mica en anglès, coses essencialment diferents del que llegeixo normalment, posant l'atenció en el vocabulari i en les expressions utilitzades. A més, em vaig fer el propòsit de dir què m'havien semblat aquests llibres també en anglès. Així que demano amb antelació perdó pels errors que segur que hi haurà).

I read this book many years ago, when I was very young, and I found it great. After rereading this, I have found it lovely.

It may be a little out of date, but the feelings of the four sisters could be the ones of a teenager anytime.

The only think that I remember from the first time I read it is that Jo was my favorite sister, and I didn't understand the other ones, but with this rereading, I have also loved Beth and Meg. Amy is still a little child, but I think that I would like her too.

I was just a little disappointed that my copy was only the first part of the book. But I have adquired the second one, and I'm going to read it soon :-)

Mini-repte d'agost - actualització 2 (de 3)



 Aquest agost havia de llegir i molt i, a aquestes alçades, havia d'haver acabat 4 llibres... però només n'he acabat dos...

 Aquests dies he llegit poquet i només vaig acabar Little women, el dia 20, i llegint força l'últim dia...

 Així que ahir vaig començar "Robots e imperio" i, aquest cop sí (o no) intentaré acabar també "Un fuego sobre el abismo", el que faria 4 de 6 llibres acabats...

15 d’agost del 2016

Buscant la Lia Fáil



Títol:
 Into the fire
Autor: Jodi McIsaac
Saga: The Thin Veil - 2
Pàgines: 247
Puntuació:  ☺☺☺☺

(Aquest llibre forma part d'un propòsit que em vaig fer: llegir cada dia una mica en anglès, coses essencialment diferents del que llegeixo normalment, posant l'atenció en el vocabulari i en les expressions utilitzades. A més, em vaig fer el propòsit de dir què m'havien semblat aquests llibres també en anglès. Així que demano amb antelació perdó pels errors que segur que hi haurà).

In this book, Cedar returns to her planet, to discover that Nuala wants to be queen and destroy the humanity. The only way to prevent this from happening is to become queen herself. But the council gives her a quest: she has a week to find the Lia Fáil, a stone that has been lost for centuries, and step into it. As the stone revels the inner self of people, it has to show that she is the real queen.

So it starts a new quest against the clock to find the stone, with lots of action and new legendary stories.

In the meantime, Nuala is trying to convince the council to be queen before the end of the week, while she is conspiring with the druids.

This is a book that you can read in a few time, since it keeps you hooked and it's not long.


Últimes adquisicions




Quins llibres he adquirit últimament? Quant de temps trigaré a llegir-los? Aquí hi ha els últims llibres que han arribat a les meves mans...



1,2. Sherlock Holmes. Novelas. Sí, ja fa temps que els vaig comprar, però a l'últim post només hi cabien els dos primers... Ara aquí hi ha els dos últims...




3. Steelheart. 7 de juliol. El kindle flash el té a 1.89. No em puc resistir. Ja ho sé, vaig dir que estaria un temps sense comprar llibres, però aquest igualment me l'hagués acabat comprant. Ja ho sé, encara no he llegit cap llibre d'en Sanderson, però estic gairebé segura que m'agradarà. I ja ho sé, és l'inici d'una altra saga, però almenys està acabada!



 4-17. El pack de ciència ficció d'ebrolis. Després de veure el pack, vaig tirar per la borda tots els bons propòsits de llegir pocs llibres, i en vaig comprar 14 de cop...

I ara què? Doncs els llibres entren a la llista de llibres per llegir, on s'hi estaran molt temps. Però si els he comprat és perquè els volia llegir... però també vull llegir els de la llista de pendents. Així que decisió salomònica: que el random n'esculli un per llegir properament, i els altres es quedaran a la llista, per llegir-los algun dia. I l'afortunat és... 

Singularidad (la preqüela de Los trabajos de Iktis). L'agafaré a l'octubre...


13 d’agost del 2016

Mini-repte d'agost: actualització 1 (de 3)


 L'objectiu del mes d'agost era llegir 6 llibres, 2 cada 10 dies.

 Però aquests 10 primers dies he estat fora de vacances i ja sabia que no aconseguiria acabar els dos llibres...

 Vaig acabar Into the fire el dia 8, i llavors vaig agafar Un fuego sobre el abismo. Vaig aconseguir llegir del 33% al 50% (o sigui, 1/6 part de llibre), i em queda encara mig llibre per acabar.

 Però tenia ganes de tornar a la infantesa :-) i he agafat Little women. Quan l'acabi, miraré a veure si puc acabar Un fuego sobre el abismo (abans del dia 20...)

1 d’agost del 2016

Mini-repte d'agost


 Aquest any que m'he proposat acabar 36 llibres, porto una bona mitjana de llibres acabats. Si bé no estic en mitjana d'acabar-ne 36, sí que veig que (per fi!) sembla que podré llegir-ne 30 (i qui sap, potser arribo als 36).

 Així que, com que arriben les vacances, em proposo un mini-repte per intentar arribar a mitjana de 36 (o com a mínim, acostar-m'hi). A més, com que durant les vacances no miro tantes pantalles, donaré preferència als llibres en digital.

 El repte és, doncs, acabar 5 llibres digitals (3 de nous, i els 2 que tinc començats) i un en paper (he escollit el que ocupa menys volum). Al tenir-los (gairebé) tots en digital és més fàcil poder-me'ls endur tots i canviar d'un a l'altre.

 Abans de començar, els he dividit en 3 grups de dos llibres (un de nou, un de començat) per acabar cada 10 dies. Un cop començat, però, ja veurem com ho organitzo. Així doncs, el pla és:


  •  De l'1 al 10 d'agost:
    • Into de fire (nou, 261 pàgines)
    • Un fuego sobre el abismo (estic a la pàgina 183 de 572)
  • De l'11 al 20 d'agost:
    • Little women (nou, 449 pàgines)
    • La tumba de Huma (estic a la pàgina 143 de 448)
  • Del 21 al 30 d'agost:
    • Robots e imperio (nou, 512 pàgines)
    • Singularity sky (estic a la pàgina 104 de 337)
  • El 31 d'agost el guardo per acabar tot el que no hagi pogut acabar :-)
 Això fa un total de 2149 pàgines, i surten unes 70 pàgines/dia. No crec que sigui impossible, però essent jo, pot passar qualsevol cosa. Els primers 10 dies surten unes 65 pàgines/dia (per animar-me) i la resta, a 75.

 Veurem si ho aconsegueixo.