21 de gener del 2022

La noia del satèl·lit

 Títol: Cress

Autor: Marissa Meyer
Saga: Cròniques lunars - 3
Pàgines: 579
Puntuació:  ☺☺☺☺

Un altre llibre basat en un conte. En aquest cas no coneixia el conte, però és igual, el llibre està molt bé igualment.

 La Cress és una noia llunar que vivia sola en un satèl·lit des de feia molts anys, i la Cinder i la resta la van a rescatar.

 Coses bones: els personatges. Tots són bons, tots tenen bones intencions, però fan coses que a vegades no són del tot bones. El llibre és ràpid, no deixa temps d'avorrir-se.

 Coses dolentes: en un moment que els personatges es separen, resulta que es tornen a retrobar gairebé sense voler-ho. És com molta casualitat, molt fàcil, i em va semblar molt forçat. I, d'altra banda, el final: el mateix de sempre. Cal allargar un bon final dues pàgines més per deixar al lector amb l'ai al cor? Si algú s'ha llegit 3 llibres, segurament es llegirà el quart encara que no el deixis amb l'ai al cor. Que alguns som lents llegint i no volem llegir les sèries de seguit, que llavors ens passem mig any llegint el mateix!

 Però bé, ho deixa tot preparat per al que suposo que serà la batalla final. I ara no sé si continuar amb Fairest o amb Winter. El més lògic seria continuar amb Fairest, però això faria que estigués més temps sense saber com es resol tot...

 I una última cosa que ja havia vist en la traducció en català: molts errors. En molts llocs posava Cress quan havia de ser Cinder i a la inversa. Però és que en la traducció en castellà passa el mateix. I jo ja no sé si és la traducció o si serà l'original...