4 de juny de 2009

Literatura... fantàstica?

L'últim cop que vaig anar a la biblioteca vaig topar amb un llibre que prometia molt: "Els millors contes de la literatura fantàstica".

No en dubto de que siguin uns contes bons. Segurament ho siguin, però el llenguatge recargolat amb què estan escrits, i la sobreutilització d'adjectius fan que ja agafis mania al conte només de començar (si ja escric jo igual que als contes!) De qualsevol manera, a mi no m'han agradat, i no parlo només del llenguatge que utilitzen.

D'altra banda, si jo llegeixo "literatura fantàstica", m'espero un determinat estil de contes. No m'espero el que jo anomenaria "literatura sobrenatural". Que vaja, he quedat una mica (o millor dit, molt) farta de fenomens paranormals, morts, "fantasmes", i similars. I res del que jo pensava quan vaig llegir literatura fantàstica. Altre cop, com en el cas de l'estil, serà que no arribo al nivell.

I, per acabar-ho d'adobar, un pròleg del que ha fet la recopilació. Tan infumable que a les dues línies ja m'adormia. Exprés per una nit d'insomni. Llegeixes, i et quedes fregit.

En fi, que no enganyi el títol. Potser sí que són els millors segons l'autor. Però jo he llegit contes molt més bons de literatura fantàstica. És clar que els que he llegit eren realment literatura fantàstica, o el que jo (simple mortal ignorant) entenc per literatura fantàstica.