1 de març de 2011

Airman

Airman és una d'aquelles petites joies que es troben de tant en tant.

Està ambientada en unes illes que hi ha al sud d'Irlanda, a finals del segle XIX.

En Conor és un nen que neix a dintre d'un globus, quan algú dispara al globus en el que ha pujat la seva mare, a l'exposició universal de París.

L'obsessió del nen sempre ha sigut volar, i gràcies al seu enginy, salva a la princesa de les illes quan es queden atrapats en un incendi al castell.

Aleshores comença a rebre classes d'un francès que vol volar i... quan et penses que serà un llibre on en Conor i el francès començaran a inventar-se artilugis...

... llavors el llibre es torna una mica nyonyo. Però només 5-10 pàgines. Llavors hi ha un assassinat, i en Conor acaba en una presó, fent "treballs forçats", traient diamants d'una mina.

Però sobreviu. I, de mentres, inventa un pla per escapar d'un lloc on no ha escapat ningú. I, com és molt normal, escapa per l'aire, en un globus.

Finalment, construeix ell sol no un, sinó dos aparells per volar, que l'ajudaran a rescatar la seva família i (altre cop) a la princesa.

En resum: un llibre que fa que t'hi enganxis. I només li poso una petita pega: que no parla de gaires coses tècniques mentre intenta construir els aparells voladors!!! La resta, genial!

2 comentaris:

Miquel ha dit...

I has llegit els d'Artemis Fowl del mateix autor? És una sèrie que sempre m'ha generat curiositat

matgala ha dit...

No, d'Artemis Fowl no n'he llegit cap, tot i que quan vaig agafar Airman, vaig llegir que era molt diferent.