29 d’octubre de 2012

El temor de un hombre sabio


 Aquest llibre només té un defecte: és llarguíssim!!! M'ha costat un mes just llegir-lo, però ha valgut la pena. I molt!

 El dubte que em queda ara és: podrà acabar la trilogia amb 3 llibres? El tercer encara serà més llarg, no? Perquè sí que en Kvothe ha anat fins a pràcticament tots els llocs del mapa. Ha après totes les coses de la millor gent que li podia ensenyar, però... encara està a la universitat! I sí que és veritat que els soldats l'han tractat de jove, però sempre he tingut la sensació que en Kvothe ja era gran (o com a mínim de mitjana edat) i quan acaba el llibre encara no ha fet els 20...

 El llibre acaba amb en Kvothe a la universitat. M'imagino que en el tercer ha de marxar de la universitat (comencen altre cop els problemes) i ha de tenir més i més problemes fins a haver-se d'exiliar a la posada on està ara. Però també suposo que ens explicarà quina és la guerra que hi ha en marxa, què és el que està passant (l'Ambrose no serà rei, no?), per què ha perdut els seus poders (sembla que ja no té màgia, sembla que ja no té força, i ha perdut l'espasa?) A més, hem de saber si compleix la promesa que li va fer a la Felurian. A banda de saber com va conèixer en Bast, i altres coses. Mmmmm... quines ganes de que surti el tercer! Però em sembla que m'hauré d'esperar mooooooooolt de temps!

 No podria dir quina ha sigut la part que m'ha agradat més. El temps que va passar a Ademre té molts punts, però el temps que va passar amb el maer (almenys la primera vegada) tampoc té desperdici.

 En fi, ara a esperar el tercer... a veure si surt aviat!