15 de desembre de 2015

Problemes matemàtics sense massa interèsTítol: Dúo matemático
Autor: Mariano Mataix, Susana Mataix
Saga: -
Pàgines: 235
Puntuació: 

Em sap greu, però aquest llibre està molt lluny del que seria un bon llibre.

És una col·lecció de 100 problemes matemàtics, amb les seves solucions, i algunes biografies de matemàtics al final.

 El problema? N'hi ha més d'un.

 Per començar, els 100 problemes matemàtics en realitat no són 100 problemes: pel mig s'hi barregen històries i comentaris que no venen al cas, i que semblen posats només per arribar als 100.

 Dels problemes, la gran majoria són problemes súper-coneguts. Els típics, vaja. I llavors hi ha un altre tipus de problemes que en la solució hi posa: "Com ja vaig explicar en no sé quin llibre meu...". A veure: si el llibre està dedicat a gent que no està acostumada a llegir llibres d'aquest tipus, no hi posis referències a altres llibres teus, perquè no els hauran llegit. I si està destinat als teus fidels seguidors, no hi posis els problemes típics, perquè ja els hauran vist una pila de vegades!

 Per continuar, el llibre està ple d'errors. Errors d'unitats, errades matemàtiques, errades tipogràfiques...

 I per acabar, al final hi ha les biografies d'uns quants matemàtics, però no he acabat d'entendre què hi fan, o per què hi són.

 En resum: dels 100 problemes se'n poden aprofitar un grapat (petit), i el problema que he trobat més interessant (que no havia vist mai) resulta que té un error d'unitats que no faria ni un nen de cinquè de bàsica.

 Per tant, em sap greu, però no el recomanaria a ningú.