28 de juliol de 2009

Des de quan les trilogies tenen 4 llibres?

Hauria d'estar prohibit. Hauria de ser il.legal. Hauria de ser moltes coses.

Els llibres que formen part d'una sèrie haurien d'avisar per llei a la contraportada. Portar un avís amb lletres enormes que digués: "Compte, que aquest llibre ve amb uns quants llibres de continuació!"

Hi ha llibres que ja saps que són trilogia. Per exemple, el senyor dels anells. Però, ai, si te n'acabes un i vols seguir amb la història, ja hi ha la continuació.

Hi ha altres llibres que també són sèries, com els Harry Potter. Tu pots passar-te un parell d'anys sense llegir-ne cap, i agafes la història de seguida quan hi tornes. Com passa també amb les Cròniques de la prehistòria. Deixant de banda el tema que tu quan els comences a llegir ja saps que allò seguirà, i seguirà...

Eragon no. Eragon el vaig comprar un any per sant Jordi, i quan vaig arribar al final em vaig quedar amb un pam de nas. Moltes coses penjades, i Eldest que qui sap quan sortirà.

Quan va sortir Eldest no el vaig llegir, perquè esperava tenir el Brisingr amb mi. Per no tornar-m'hi a trobar.

Però sembla que m'han tornat a enganyar...

Ara que ja tinc la trilogia... resulta que quan acabi de llegir el Brisingr que estic llegint ara... doncs a fotre's, perquè falta un altre llibre.

Qui ha avisat? On ho diu? Qui ha dit que ara ja no és una trilogia?

És una estratègia per vendre més llibres? Si algú t'ha comprat el primer i el segon, també et comprarà el tercer i el quart, no?

Doncs jo ja ho tinc decidit. Segurament quan acabi Brisingr em deixarà penjada i tindré ganes de saber com acaba. Però amb mi no faran més negoci. Jo volia comprar un llibre i ja n'he comprat tres. El quart, sortirà de la biblioteca.

I és que hauria de ser il.legal que les trilogies tinguessin 4 llibres!

2 comentaris:

Alasanid ha dit...

jajaja quanta raó tens...

De totes maneres jo no em vaig perdre mai amb Harry Potter tot i els 2 anys entre llibres perquè anava rellegint llibres...

Uhm... Pel que fa al Llegat sens dubte és degut a la pocs experiència del autor, segurament que a l'inici es pensava que amb 3 en tindria prou però la història se li ha escapat de les mans i és comprensible que arribi fins al 4t, deixa moltes coses sense tancar.

PS: El mateix han fet amb les pelis de Harry Potter, de la setena en faran dues (també comprensible).

matgala ha dit...

Jo tampoc em vaig perdre mai amb els Harry Potter, perquè els vaig agafar tard, i els vaig llegir tots més o menys de tirada :-D Però, de totes formes, són més senzills de recordar (no hi ha tants personatges i embolics) que la saga del Llegat.