24 de febrer de 2010

Tormenta de espadas (I)

Quan vaig agafar el llibre de la biblioteca, em va sorprendre molt que fos tan "curt". Tenia unes 600 pàgines, sí, però l'anterior era més llarg, i normalment, amb aquestes sagues, cada llibre és més llarg que l'anterior (i sinó que li preguntin a en Paolini, que pensava fer 3 llibres, i el tercer és la bíblia i encara en falta un quart!!!)

Al cap d'uns dies vaig veure que el llibre tenia un I molt sospitós a la portada.

Uns dies més tard vaig veure que a la contraportada hi posava que els dos volums es venien conjuntament...

La segona part, és clar, ja està demanada a la biblioteca perquè arribi.

Aquest és l'únic problema que trobo a aquests llibres. Que no és només que tinguin 600 pàgines. Això rai! És que cada pàgina és més llarga del normal (o jo trigo més que amb qualsevol altre llibre a llegir-la), i els llibres acaben durant-me massa temps. Aquest cop ha sigut gairebé un mes, i reconec que m'agrada variar una miqueta més, i no llegir un mes seguit el mateix!

Però, és clar, amb la de personatges que hi ha! Jo, amb la meva memòria de mosquit, em perdo una mica.

D'altra banda, el llibre segueix genial, i sembla mentida com després de tantes pàgines encara tens ganes de llegir més i més i de saber-ne més (fent un descans per no llegir sempre el mateix, és clar!)

En aquest llibre et trobes per primer cop a la pell d'en Jaime Lanister (mmm... hi haurà Cersei? O Joffrey?). Ha sigut interessant.

D'altra banda, els nens Stark es comencen a fer grans (encara no hi ha hagut cap capítol des del punt de vista d'en Robb. N'hi haurà algun?) Tot i que, és clar, per mi, ja des del principi, els meus preferits són en Jon i l'Arya, tot i que en Bran està fent prous mèrits per estar entre els preferits. I als Stark s'ha afegit en Sam, també com a personatge preferit. I fins i tot en Tyron. Però, és clar, a l'Arya i en Jon no els supera ningú!

D'aquesta primera part del llibre (el primer volum...), destacaria la lluita interna que té en Jon durant tots els capítols. Em feia patir, però realment, semblava que m'hi trobés jo. I la forma com es resol, gràcies a en Verano, també m'ha semblat genial.

També se'm feien interessants els trossos on sortien la Brienne (una altra candidata a personatge preferit, si és que ja no ho és) i en Jaime.

I en Rickon? Què se n'ha fet d'en Rickon? No surt enlloc!

Tot i que per fer una valoració suposo que hauria de llegir el segon volum, de moment el llibre segueix en la línia, perfecte. I ara a llegir el segon volum, però per descansar enmig... una novel.la que es titula "Tormenta". Per si no tenia prou tempesta :-D

Ah, sí! De moment, tot i que els "Otros" no em fan gaire gràcia, em quedo amb el gel i no amb el foc. La Daenerys no em cau massa bé (o gens bé...), i el déu del foc tampoc m'entusiasma... Sí, és una lluita entre el gel i el foc, però... de moment, em quedo amb el gel.