6 d’abril del 2012

Biografia de Lluís Santaló

 La biografia de Lluís Santaló és un llibre que es llegeix ràpidament, que no és gaire llarg, i que les matemàtiques que explica són accessibles per a qualsevol persona que estigui interessada en la lectura.

 Al principi, és més una història de l'època abans de la Guerra Civil, de la Guerra Civil i de la Segona Guerra Mundial, vista des de les vivències de Santaló. Em va interessar bastant.

 Després arriba a Argentina, i potser per llunyà, trobava massa temes polítics, de política argentina, que pensava que no calien... Però suposo que eren necessaris per explicar la història.

 La part que m'ha agradat més és la final, on parla de la docència, i de les idees de Santaló respecte a unes quantes cares de la matemàtica.

 M'ha semblat molt recomanable.

1 comentari:

Salvi ha dit...

Parleu de la biografia de Xavier Duran, no? A mi com a vós m'ha agradat el començament, a Europa, i els trossos de les conferències al final. Si m'hagués conegut la història de l'Argentina segur que m'hagués agradat més aquella part.
Però sobretot m'ha agradat saber que hi ha matemàtics valuosíssims catalans, que se'n coneixen ben pocs. Les anècdotes familiars són divertides i n'hi ha poquetes. A internet trobaràs una altra biografia de Santaló, d'Agustí Raventós, on s'hi explica una altra anècdota:
"A little while ago Maria [la germana petita de Santaló] explained to me how, when Lluís
was young, they passed their hands over his head as a joke
so that his science should inspire them, as his intellectual
capacity was already recognised."