24 de juny del 2015

La història de la fada Camèlia (i la resta de fades)



Títol:
 Totes les fades del regne
Autor: Laura Gallego
Saga: (no)
Pàgines: 480
Puntuació:  ☺ ☺ ☺ ☺

Aquest és un llibre de contes, explicat en un món on tots els contes han ocorregut (o estan per ocórrer). Un món on hi ha fades padrines, animals ancestrals, i un munt de coses més de les que surten als contes. Però, per variar, aquest llibre no explica la història de cap heroi, ni de cap princesa, sinó que explica la història de les fades padrines, molt personalitzada en la Camèlia, una fada padrina amb un munt de fillols, i un munt de feina.

El llibre té moltes coses bones. Una d'elles, el fet de que, en qualsevol moment, et pot sortir una referència a algun conte que no t'esperaves. I també té coses originals, com que el títol de cada capítol és una frase (o un tros de frase) del capítol, que resumeix el que ens està explicant el capítol. I, fins i tot, el títol també surt al llibre: "es convida a totes les fades del regne..."

Tot i així, jo posaria dos peròs al llibre. El primer, cap a la meitat del llibre, on la història fa un gir inesperat que fa que, a partir de llavors, tot sigui diferent. El canvi no està explicat, i t'ho has d'anar imaginant. Hagués agraït una mica més d'explicació, o d'història en aquest punt. I el segon, el final. És un bon final, però també és una mica precipitat. M'hagués agradat llegir com reben a les 3 fades padrines, i altres coses.

Tot i així, és una bona lectura, ràpida i entretinguda. Va ser el meu auto-regal de sant Jordi, i no me'n penedeixo pas d'haver-lo comprat!