19 d’agost de 2015

En Piemur es fa gran


Títol: Dragondrums
Autor: Anne McCaffrey
Saga: Pern: Harper Hall (3)
Pàgines: 243
Puntuació:  ☺ ☺ ☺ ☺ ☺

 He de reconèixer que, al principi, em vaig sentir una mica timada: després de Dragonsong i Dragonsinger, jo esperava retrobar-me amb la Menolly. Però la Menolly no és el personatge principal del llibre, sinó que ho és en Piemur. Sí que és veritat que la trilogia es diu "Harper Hall", però en els dos primers llibres la protagonista és la Menolly, i el primer ni tan sols passa al Harper Hall! Però, passada la decepció inicial, en Piemur és tan interessant com la Menolly, i no és que la Menolly no surti, tampoc. Només que, en la major part del llibre, només surt vista des dels ulls d'en Piemur.

 La història comença amb en Piemur perdent la seva veu de nen, que el deixa sense poder fer el que porta anys fent al Harper Hall: cantar. Li proposen ajudar a la Menolly i en Sebell, mentre fa d'aprenent dels missatges de tambor. Però els seus companys, que també aprenen a enviar missatges de tambor, li fan la vida impossible, i fins i tot atempten contra la seva vida.

 I, pel mig, en Piemur es troba que una de les seves trapelleries el porta al continent del sud, on haurà de sobreviure sol...

 Com tots els llibres de Pern, és genial, i molt recomanable de llegir!