10 d’abril de 2016

En Tarod descobreix qui és realment


Títol: El iniciado
Autor: Louise Cooper
Saga: El señor del tiempo - 1
Pàgines: 306
Puntuació: ☺☺☺☺☺

Feia temps que tenia la trilogia a casa, i no tinc massa clar d'on va sortir. La trilogia del senyor del temps no és gaire coneguda, i la veritat és que no entenc per què. Com tots els llibres de fantasia que es van publicar abans del boom que va arribar després de Harry Potter i l'adaptació al cinema del Senyor dels anells, té un aire diferent dels que s'han publicat després, i que a mi m'encanta.

A més, el llibre ens presenta un món diferent (diferent dels móns de Tolkien o Harry Potter). En aquest món, l'Ordre va guanyar al Caos fa molt temps, el va desterrar, i s'ha viscut pacíficament durant molts anys.

És en aquest món on neix en Tarod, un nen de qui no es coneix el pare, i que viu en la pobresa provocada per ser un bastard, fins que descobreix que té poders, i acaba aprenent al Castell on hi ha tots els seguidors de l'Ordre.

Anys més tard, en Tarod comença a tenir malsons i aquí comença la història de veritat, que farà que tot es capgiri.

 El personatge d'en Tarod és dels millors que he conegut últimament. No es queda enrere, però, el personatge de la Cyllan, una altra persona amb poders però que no els pot desenvolupar per ser pobre. M'ha encantat aquest personatge i espero que surti en els propers llibres! La Sashka és un personatge despreciable, però fa el seu paper, i en Keridil... bé, en Keridil també és un personatge interessant, està ben aconseguit.

 La veritat és que estic desitjant agafar el segon llibre de la trilogia per veure com segueixen les aventures d'en Tarod. I la veritat és que aquest llibre ha sigut una gran (i inesperada) sorpresa!