7 de febrer de 2017

Poc contingut i molts tòpicsTítol: Adelgázame, miénteme. Toda la verdad sobre la industria del adelgazamiento
Autor: Juan Revenga
Saga: -
Pàgines: 144
Puntuació:  ☹☹

Em sap greu, perquè vaig agafar el llibre pensant que seria bo i amb ganes de que m'agradés, però llegir aquest llibre no ha estat gaire bona experiència.

 Per començar, està ple de tòpics, que ja comencen amb la primera història inventada, i segueixen durant tot el llibre. No tota la gent a qui ens sobra algun quilo ens passem el dia menjant porqueries, ni tota la gent que tot el dia menja porqueries tenen problemes d'obesitat. I alguns exemples, com el que ens diu que en els camps de concentració nazis no hi havia obesos em van fer empipar bastant: sí, no hi havia obesos, però la gent es moria de gana per no menjar! Curiosament, el mateix que fan algunes de les dietes de les que es riu unes pàgines més tard.

 D'altra banda, m'he passat el llibre fent comentaris de l'estil de: "porta 10 pàgines xerrant i no ha dit res que tingui substància". I és que, després de llegir el llibre, només m'han quedat dos conceptes al cap: el primer, que tots els endocrins i dietistes que m'han visitat durant la meva vida (i no són pas pocs) m'han estat oferint tots dietes miracle. Cap d'ells ho ha fet bé. I el segon, que cal que la seguretat social contracti a dietistes, i el que he de fer jo és anar a un dietista, que m'assessorarà perfectament bé (com a tall d'exemple: l'última dietista (amb títol universitari) a qui vaig anar la vaig deixar quan em va proposar que durant una setmana fes la dieta de la pinya, que consistia a menjar pinya només durant una setmana, i l'últim endocrí a qui vaig anar el vaig deixar quan em va oferir un medicament que costava 300 euros al mes).

 Les petites històries que hi ha a principi de cada capítol m'ha semblat que eren per omplir i no els he trobat cap mena de gràcia. De fet, la del robot que en pocs minuts es torna addicte al menjar em va semblar particularment dolenta i sense sentit. Les altres dues estan plenes de tòpics.

 Dit això, hi torno: em sap greu, perquè volia que aquest llibre m'agradés. Però per ser un llibre que es titula "Toda la verdad sobre la industria del adelgazamiento", de contingut en té molt poc.