26 de juliol del 2017

Continuen les aventures del Kàrvadan


Títol: Sota l'ombra del drac de pedra
Autor: Carles Batlle
Saga: Kàrvadan -2
Pàgines: 599
Puntuació: ☺☺☺☺☺

Aquest segon llibre m'ha agradat molt més que el primer. Potser perquè el món ja estava introduït, i només calia continuar la història. O potser perquè comencem a entendre moltes coses que en el primer quedaven penjades. O potser perquè el llibre ja comença fort des del principi.

 He de dir que agraeixo el resum que fa l'autor del primer llibre. Feia més d'un any que l'havia llegit, i en conservava un vague record. El resum és prou llarg per no deixar-se res important i tornar-te a col·locar a lloc, i prou curt per llegir-lo en una estoneta abans de començar el llibre.

 La història la segueixen explicant en Pol i la Lia. Al principi del llibre descobrim com l'autor es va conèixer amb en Pol, i anem lligant caps entre el que passa al primer llibre que no sabíem d'on venia i el que anem descobrint en el segon. La història de la Lia segueix essent la història que explica al seu fill, per si ella es mor. D'una banda, al principi pensava que el fet que existís aquesta història volia dir que al final es mor, però... bé, de fet, no sabem si el seu fill acaba llegint la seva història. I, de fet, si l'autor conserva el que ella li va dictar, o bé en va fer una còpia o bé no li va acabar donant al fill de la Lia.

 Queda molt per saber en el proper llibre. D'una banda, sabem que l'acció es desenvolupa al futur. Com hem pogut passar de la nostra societat a una societat que és medieval? Què va passar? De quins animals han evolucionat els animals que viuen a Car-mor? Com és que la gent no va més enllà del límit? Què hi ha a fora del límit? Qui és el pare del fill que tindrà la Lia? Si en Pol està amb els desterrats, vol dir que no està ni amb la Lia ni amb la Burna? (Per cert, per què sempre hi ha triangles a tots els llibres?) Les "visions" que té la Lia des que està embarassada són degudes a que el fill és d'en Pol i és un urgai? En Pol i la Sípari són germans? Si és així, per què en Pol és el primer urgai, si la Sípari és la seva germana gran? I de qui són fills? Els seus pares no haurien de ser els primers urgais?

 Vaig començar aquest llibre sabent que ja hi havia publicat el tercer. A veure si el llegeixo aviat!