2 d’agost del 2017

Un conjunt d'articles d'en Neil de Grasse Tyson


Títol: Crónicas del espacio
Autor: Neil deGrasse Tyson
Saga: -
Pàgines: 335
Puntuació: ☺☺☺☺

 Aquest llibre és una recopilació d'articles, entrevistes i xerrades que ha fet en Neil de Grasse Tyson els últims anys.

 És un llibre molt interessant, on ens explica la seva visió de l'espai i ens dóna múltiples raons per les que cal invertir més en l'espai. I també hi ha una mica d'història del que ha sigut la NASA als últims anys.

 És un llibre bastant crític amb les retallades en el pressupost, però jo li he trobat dos petits defectes. El primer, que es repeteix molt. En ser una col.lecció d'articles, els temes tractats són recurrents, i no cal llegir tantes vegades que una de les raons és que un dia un asteroide ens vindrà a sobre o que tots els avanços que fem en el camp espaial també ens repercuteixen a la vida a la Terra. I el segon, que dóna moltes raons per anar a l'espai i per convèncer-nos que és necessari, però les persones que estan predisposades a llegir aquest llibre no crec que necessitin que els convencin, i els que necessiten que els convencin, dubto molt que tinguin cap mena d'intenció de llegir aquest llibre.

 Però m'agradaria quedar-me amb un dels seus raonaments. Un que només surt una vegada al llibre, però que fa reflexionar: Si ens posen davant un cotxe dels anys 70, un mòbil dels que van començar a sortir als anys 90, o un electrodomèstic dels anys 80, ens el mirarem i direm: "Quina cosa més antiga!" Però si anem a visitar el coet que va portar l'home a la Lluna (dels anys 60), ens quedarem tots amb la boca oberta. Només veient això, ja podem adonar-nos que durant els últims anys no s'han fet esforços en aquest sentit (de portar la humanitat fora de la Terra). Perquè el que és dels anys 60 és el que anem a visitar...

 Tot i així, és un molt bon llibre per tenir una pila de raons per fer callar a la gent que diu que l'exploració espaial no és necessària.