4 de setembre del 2017

El final de la història del Kàrvadan


Títol: De la sang dels blaus
Autor: Carles Batlle
Saga: Kàrvadan - 3
Pàgines: 598
Puntuació: ☺☺☺☺

 Com ja volia fer, he llegit aquesta tercera part gairebé just d'acabar la segona. He de dir que, tot i que me l'he acabat bastant ràpid, i que en general m'ha agradat bastant, la primera part del llibre tornava a pecar una mica (només una mica) del mateix que el primer llibre: es feia massa lenta i feixuga.

 El llibre ens explica el final de la història, i sabem si al final es va guanyar la guerra o no i si es va aconseguir que s'acabés la plaga. He de dir que, com passa sovint en aquests llibres, hi ha una gran preparació per la batalla... i al final la batalla és curta i sembla massa fàcil de guanyar.

 Pel que fa a les preguntes que deixaven els dos llibres anteriors, acabem sabent què passa a nivell personal amb els personatges principals (amb alguna sorpreseta pel mig). Sabem per què en Pol va poder entrar en aquest món, i per què coneixia la llengua (i de pas, per què el coneixia en Pàltor). Tot i que... com és que no se'n recordava, d'en Pàltor? I com és que quan el seu oncle el portava allà no s'adonava que no estava al seu món?

  Però em queden preguntes per resoldre. Què va passar amb la nostra societat? Què és l'energia dels blaus? (Sembla que en Pol va descobrir-ho, però no ens ho expliquen). D'on li ve l'energia dels blaus a en Pol? Què hi ha més enllà del límit?

 En resum: m'ha agradat, però a la primera part es fa una mica pesat a estones. I deixa alguna pregunta penjada...