20 de juliol del 2018

En Traspié coneix a l'Ojos de Noche


Títol: Asesino real
Autor: Robin Hobb
Saga: Vatídico -2.1/3
Pàgines: 412
Puntuació: ☺ ☺ ☺ ☺ ☺

És una llàstima que l'editorial hagi partit els llibres de Vatídico així per les bones, perquè arribes al final i... et trobes que la història està a la meitat, i en necessites més!

Ja feia un temps que havia llegit el primer llibre, i no sé per què he trigat tant a llegir aquest, perquè la veritat és que aquell em va encantar, i aquest el mateix. A més, l'autora té la deferència de fer un primer capítol on et va explicant una mica el que va passar a l'últim llibre, i recordes tot el que va passar a l'anterior.

Com que és només la primera part d'un llibre, et deixa a mitja acció. Però tot i ser la primera part, el llibre és d'aquells que no pots deixar, i tota l'estona en vols més.

Segurament hi ha 4 coses, relacionades amb 4 personatges, que són les més importants. D'una banda, la relació amb l'Ojos de Noche. Fa patir que algú els pugui descobrir, perquè la manya no és ben vista, però segurament és el millor amic que ha tingut en Traspié. D'altra banda, la relació amb la Molly (pobre Molly! Si sabés totes les coses que li amaga!!!) I llavors la relació amb el rei Artimañas i el bufó. Em fa molta pena el rei, però el bufó... segurament hi ha molt més a saber d'ell! I, per últim, la relació amb en Veraz, que, com diu el bufó, és el rei d'en Traspié.

 I, per descomptat, altres personatges que no són menys importants. M'encanta la Cordonia. Em va fer emocionar la Paciència, quan li va dir a en Traspié que havia anat a la cort per ell. I la Kettricken. Ai, una altra que ho passa malament!

 Tots els personatges tenen el seu què, tots es fan estimar (excepte en Regio) i estic segura que faré passar la continuació del llibre per davant de molts altres!