1 de gener de 2012

2011 en llibres Ja fa uns quants anys que porto el blog i que cada any faig un resum de l'any en lectures. Aquest any toca una taula (ja són uns quants anys!!!):Any Llibres Pàgines/dia
2011 29 31-32
2010 38 40
2009 25 27-28
2008 26 26
2007 18 22-23


Aquest any han sigut 29 llibres (gairebé arribo als 30!!!), i 11601 pàgines, que fan una mitjana d'unes 31-32 pàgines. Està clar que no arriba a el que vaig fer l'any passat (difícil d'igualar), però sí que està una mica per sobre que els anys anteriors.

Els llibres que he llegit aquest any han estat:

 1. Segunda fundación
 2. La clau secreta de l'univers
 3. Los Chasch
 4. El juramento de Torak
 5. El tesoro cósmico
 6. Airman
 7. Los jardines de la Luna
 8. Foc
 9. Festín de cuervos
 10. Kôt
 11. Los cazadores de mamuts
 12. El retorn de les bruixes
 13. Llums del Nord
 14. Los límites de la fundación
 15. El cazador de fantasmas
 16. Her fearful symmetry
 17. Las puertas de la casa de la muerte
 18. A Mathematical Nature Walk
 19. Moreta dama del dragón de Pern 
 20. Cuando el mundo gira enamorado
 21. El nombre del viento 
 22. Los Wankh 
 23. La daga 
 24. La nit de l'oracle 
 25. Fundación y Tierra 
 26. La princesa de hielo 
 27. The man who loved only numbers 
 28. Heartstone 
 29. Cita con Rama

 El millor llibre de l'any ha sigut, sense cap mena de dubte, "El nombre del viento". Però es mereixen un accèssit (i ben merescut): El que em quedava de la saga de la fundació (els 3 llibres que he llegit aquest any), en Hawking (tant La clau secreta de l'univers com el tesoro cósmico), Airman, Festín de cuervos, Los cazadores de mamuts (només he llegit un dels Hijos de la Tierra?), els llibres de les cròniques de la prehistòria (tant el Juramento de Torak com el cazador de fantasmas), Moreta, els Wankh, la trilogia de la matèria obscura i Cita con Rama (vaja, pràcticament tot el que he llegit!!! Això és que ha sigut un bon any!) El pitjor llibre de l'any se'l disputen "Kôt", "Her fearful symmetry", "La nit de l'oracle" i "Heartstone". No sabria amb quin quedar-me...

 Aquest any he acabat de rellegir la Fundació, que ja havia començat l'any passat, però les lectures han sigut bastant variades, i no hi veig gaire cap "patró"... He rellegit poc (només els llibres de la fundació), he llegit poquet en anglès (4 llibres en anglès, 8 en català i 17 en castellà) i he repartit els formats dels llibres (10 de la biblioteca -en paper, és clar-, 5 amb l'ebook -només?- i 14 en paper meus).

 Després de molts anys sense fer-ho, he tornat a llegir novel.la negra (La princesa de hielo), però han dominat, com sempre, la fantasia i la ciència ficció. He començat noves sagues: Tschai, Malaz, El retorn de les bruixes, La matèria obscura, El nombre del viento i la de la Princesa de hielo. També n'he acabat: la relectura de la Fundació i Les cròniques de la prehistòria.

 El meu "problema", ja es veu, són les sagues. Aquest any n'he començat 6 i només n'he acabat 2. Ja es veu que això no és sostenible... Però és que en comences una i... són molts llibres. Pots decidir no començar-ne alguna, però a vegades compres un llibre i resulta que pertany a una saga. Aghhhhhhhhhhhh. A vegades et regalen un llibre i és el cinquè d'una saga. Aghhhhhhhhhhh. I a vegades simplement vols començar una saga i... apa, una altra!

 En aquest moment, tinc unes quantes sagues "en procés". Les sagues en procés són aquelles que tinc començades, que tinc accés al següent llibre, i que en algun moment l'agafaré... Com a bon propòsit per l'any vinent (jajaja), vull reduir el nombre de sagues en procés. Com? Més endavant hi ha les sagues "en espera"...
 • Los hijos de la tierra (en falten 3, que espero llegir en els propers mesos)
 • Cronicas de Dragonlance (a extingir -o això em penso-, però li vull donar una oportunitat acabant la trilogia principal).
 • Tschai (ara que el segon m'ha encantat, acabaré de veure si l'Adam Reith pot tornar a la Terra)
 • Los jinetes de dragones de Pern (vaig aprofitar una comanda a l'amazon per comprar-ne uns quants, i estan a la llista de properes lectures). 
 • La matèria obscura (ara mateix estic llegint el tercer, així que li queda poc de vida)
 • Rama (ja tinc ganes de llegir el segon!)
 • Erica Falck i Patrik Hedström (quan no sàpiga què agafar a la biblioteca, agafo el següent)

 La següent classe de sagues són les sagues "en pausa". Hi ha dos tipus de sagues: en les primeres estic esperant que surti el següent o intentant aconseguir-ne algun altre. No sé per què, cada cop n'hi ha més, i aquí sí que no hi puc fer res :-( Les segones són les sagues que em fa molta mandra continuar, i que estan per aquí esperant a que les reprengui... o no.
 • Eragon (esperant que el quart arribi a la biblioteca i estigui lliure... ja no em ve d'aquí... de fet, ja gairebé ni recordo de què anava, i no tinc ganes de rellegir-me els tres primers... però sí que vull llegir-me el quart).
 • Canción de hielo y fuego (a mig llegir el cinquè -esperava acabar-lo abans d'acabar l'any, però va a ser que no, i mentrestant esperant el sisè, i al ritme d'en Martin m'hi puc florir-).
 • Cronicas de Malaz (esperant que tingui humor per llegir el tercer, que ja és a la biblioteca...)
 • Graceling (esperant que surti l'últim...)
 • El retorn de les bruixes (esperant el segon...)
 • Spin (ja tinc l'últim a la llista d'espera, només em cal llegir-lo... De fet, podria estar a la llista de sagues en procés, però de moment s'ha quedat aquí)
 • El nombre del viento (esperant que el segon estigui lliure a la biblioteca)
 I finalment, les sagues "en espera". Són sagues de les que tinc tots els llibres (o una bona part) i que em vull llegir, o com a mínim provar de llegir. Però comptant la llista de sagues que hi ha a dalt, s'aniran esperant a que n'acabi unes quantes... Perquè si tinc tantes sagues a la vegada (com ve essent normal últimament), al final les sagues se'm fan eternes. I si en tinc poquetes, no trigaré anys a llegir-les...

 És clar que no m'agrada llegir dos llibres seguits d'una mateixa saga, però hi ha altres coses a llegir, i si un parell de llibres no són prou "descans" per continuar amb un altre llibre de la mateixa saga, potser és que la saga no val la pena i cal posar-la en pausa...

 De moment, les sagues en espera són les que hi ha aquí a sota. S'accepten consells sobre l'ordre d'inici...
 • Ciclo Pendragón (de fet, fa uns anys vaig llegir el primer, però fa tant de temps que ja ni recordo de què anava, així que començaré de nou...)
 • Dune
 • Lucky star
 • Trilogia dels elfs
 • El señor del tiempo
 • Sajones, vikingos y normandos
 • La rueda del tiempo
 • Espacio Revelación
 • King Raven
 • The hunger games

 I, seguint en la mateixa línia de no tenir massa fronts oberts, un altre propòsit d'any nou: NO llegir tants llibres a la vegada! Aquest any, en un moment concret, estava llegint 8 llibres a la vegada! Bé, no tots a la vegada, però si paral.lelament... Miraré de no llegir-ne més de 3 a la vegada... Així, com amb les sagues, els llibres no se'm faran eterns, no tindré aquell neguit de tenir tantes històries al cap... i aniré més ràpid a llegir-los.

 Com a "deures" per l'any vinent, em faig 5 propòsits:

 1. Que el nombre de sagues acabades sigui més gran que el nombre de sagues començades (costarà, però s'intentarà!)
 2. Que quan hagi acabat de llegir els llibres que tinc a mitges, només llegeixi a la vegada: una novel.la, un llibre de divulgació i un d'escacs.
 3. Llegir 30 llibres (surt a un cada 12 dies, que no és pas tant!).
 4. Aprofitant l'estrena del hòbbit, i que fa temps que em vull rellegir El senyor dels Anells, rellegir-ho tot.
 5. Comprar menys llibres en paper que els que llegeixo (en paper i meus). Diria que aquest és el propòsit més difícil de tots!

2 comentaris:

Alasanid ha dit...

Bon any!! (i Nadal).

Es impressionant tot el que tens per llegir i has llegit!! Jo aquest any passat vaig començar amb la cancion de hielo y fuego i m'està agradant, des que n'anaves parlant que li anava una mica al darrere.

I això de les sagues... És preocupant, és una estratègia per vendre llibres, segur.

Laura G ha dit...

Bon any, Alasanid!

La veritat és que la pila de llibres per llegir que tinc impressiona... però tinc un pla per reduir-la (o no...)

Encara llegeixo el cinquè de Canción de Hielo y Fuego. Però és que trigo com 5 minuts per pàgina, i és clar, vaig a pas de tortuga! Però bé, ja l'acabaré!

I sí, les sagues m'estan tocant molt els nassos... però també podré amb elles!!!