4 d’abril del 2017

Uns extraterrestres ens visiten per salvar-nos de nosaltres mateixos

Títol: El fin de la infancia
Autor: Arthur C. Clarke
Saga: -
Pàgines: 226
Puntuació:  ☺☺☺☺

El que fa l'Arthur C. Clarke és difícil. Escriu un llibre de ciència ficció als anys 50. El llibre comença amb la guerra freda i uns extraterrestres arribant a la Terra abans que Russia i els Estats Units puguin posar res en òrbita. I acaba uns centenars d'anys més tard, més enllà del nostre temps. Però 70 anys més tard, el llibre es segueix llegint bé, i fins i tot dóna la impressió que el podia haver escrit algú de l'actualitat. S'ha de reconèixer que és un gran mèrit i que no és fàcil.

El llibre està dividit en tres parts. En la primera, els extraterrestres arriben i no en sabem massa cosa. Només que han vingut a salvar-nos de l'autodestrucció. I tenim tota l'estona l'intriga per saber com són.

La segona part comença amb els extraterrestres mostrant-se al món. Un món on gairebé tothom ja ha viscut sabent que existien.

I a la tercera part coneixem la veritable raó per la que van venir a la Terra.

He de reconèixer que el final m'ha fet sentir una mica malament, però suposo que aquesta era la idea. I no només amb el destí de la raça humana, sinó també amb el destí dels extraterrestres.

En resum: un gran clàssic, molt recomanable de llegir.