31 de maig del 2018

Les històries dels gossos sobre el final de la humanitat

Títol: Ciudad
Autor: Clifford D. Simak

Saga: -
Pàgines: 307
Puntuació:  ☺ ☺ ☺

Crec que vaig començar aquest llibre amb masses expectatives, i per això m'ha acabat decebent. La idea és bona: ja no hi ha humans a la Terra, i els gossos expliquen la història de com van aprendre a parlar i de com la humanitat va anar-se extingint de la Terra, a partir d'unes quantes històries entrellaçades.

 Totes les històries ens porten a membres de la família Webster, en diferents generacions. Des del moment en què un d'ells decideix deixar la ciutat on viu i fer-se una casa, fins al moment en què ja no en queda cap (o potser un?)

 Els membres de la família Webster són els amos d'un robot, que és l'únic personatge que surt a totes les històries, i que ell decideix, d'una manera o una altra, el destí de la humanitat (i dels gossos!) en més d'una ocasió. Un dels Webster és el que incorpora modificacions genètiques als gossos perquè puguin parlar (i llegir...), un altre és el que pot decidir si explicar o no al món que es pot anar a Júpiter i viure-hi, etc.

 No sé exactament què m'ha fallat en aquest llibre, perquè les històries són bones. Potser que les històries són massa curtes? Que m'esperava que els gossos fossin més gossos i no tan humanitzats? Que posar gossos que parlen, canvis al cos per poder viure a Júpiter, móns paral·lels a dintre de la Terra, formigues que construeixen, robots pacifistes i més coses em sembla massa per un llibret de només 300 pàgines?

 En qualsevol cas, és un llibre fet i editat per gossos :-) on expliquen la seva religió, que els diu que en una època antiga, eren companys dels homes. Però els déus-homes els van abandonar i els van deixar a la seva sort (amb companyia dels robots). I té bastants temes sobre els quals reflexionar.